Skip to content

Alblasserdamsnieuws.nl

Het laatste nieuws uit Alblasserdam en omgeving…

Archive

Archive for juli, 2011

ALBLASSERDAM – Een paard is zondag 31 juli door de leden van de brandweerkorpsen Alblasserdam en Nieuw-Lekkerland met veel moeite uit het water getrokken. Vermoedelijk heeft de 17-jarige Katia de hele nacht in een sloot langs een weiland aan de Blokweersche Kade gelegen. Ze was hierdoor volledig uitgeput. Na bijna een uur getrek en gesjor aan de brandweerslangen die om het paard zaten, lukte het om het dier uit het water te rollen. Met haar benen door de lucht zwaaiend, belandde het dier weer op de kant. Haar ‘zoontje’ Nico van een paar maanden oud, was dolenthousiast en begroette zijn moeder met een dikke knuffel. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Een beschonken man is zaterdagavond 30 juli gewond geraakt na een val op het Boerenpad in Alblasserdam. Rond 23.00 uur zagen twee jongens de bejaarde man op het fietspad in elkaar zakken. Toen zij naar hem toegelopen waren, bleek de man op zijn hoofd te zijn gevallen en buiten westen te zijn. Een ambulance die met spoed ter plaatse kwam, heeft de man meegenomen.

ALBLASSERDAM – Een 70-jarige man is vrijdagmiddag 29 juli aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 49-jarige huisgenote. De twee kregen onenigheid in de woning van de man aan de rand van Alblasserdam. Daarop had de man de vrouw geduwd, waardoor zij een blauwe plek opliep. De man is ingesloten op het bureau. Na verhoor is hij heen gezonden.

ALBLASSERDAM – Voor de zesde keer in nog geen vier dagen tijd is er in Alblasserdam ingebroken. Dit keer was het pand van Bakker Korteweg uit winkelcentrum Makado aan de beurt. In de nacht van vrijdag op zaterdag 30 juli werd met grof geweld de achteringang van de winkel open gemaakt en werd het wisselgeld uit de winkel meegenomen. Eigenaar Ron Risse is er van ondersteboven: “Die losers realiseren zich niet hoeveel impact het heeft als ze aan andermans spullen zitten. Voor elke cent moet keihard geknokt worden. Ik vind het echt bizar.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Namens Landvast heeft Sanne LeFloch vrijdag 29 juli de 250.000ste bioscoopbezoeker in het cultureel centrum van Alblasserdam verwelkomd. Marianne van den Herik uit Nieuw-Lekkerland was de gelukkige en kreeg daarom een pas om een jaar lang gratis naar de film in Landvast te gaan. Daarbij kreeg zij een mooie bos bloemen uit handen van  bioscoopmanager Ton Kroeze. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De Nieuw-Lekkerlandse brandweer heeft donderdagavond 28 juli in de Schoenerstraat twee deuren moeten open zagen om bij een kleine brand in een schuur te kunnen komen. De brand werd rond 21.50 uur ontdekt door buurtbewoners en gemeld aan de brandweer, die met spoed op de melding af kwam. Na het zaagwerk, was het vuur in een mum van tijd onder controle. De schade aan de schuur bleef beperkt. Hoe de brand kon ontstaan is onbekend. Foto: Ezra Rehorst.

ALBLASSERDAM – Een 19-jarige bromfietsster uit Nieuw-Lekkerland is na een ongeval voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw reed op donderdagmiddag 28 juli 2011 over het fietspad langs de Edisonweg bij Alblasserdam. Daar reed ook een auto uit de richting van de Oude Torenbrug. Deze sloeg linksaf de Kelvinring op en zag de bromfiets die uit de richting Papendrecht kwam te laat. De 46-jarige automobiliste uit Streefkerk remde nog maar de bromfiets raakte het linker voorscherm van de auto waarna de bromfietsster viel. Ze had last van haar rechterzij en linkerbeen. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

NIEUW-LEKKERLAND – De twee mannen uit Nieuw-Lekkerland die in februari werden opgepakt op verdenking van grootschalige stroperij en wapenhandel, komen vanaf vrijdagochtend 29 juli voorlopig vrij. Dat heeft de Dordtse rechtbank donderdag beslist. Na de uitspraak barstten veel mensen op de publieke tribune in tranen uit. Dit maal tranen van blijdschap, want verwacht hadden ze het niet meer. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

OUD-ALBLAS – De 40-jarige man uit Oud-Alblas die afgelopen weekend door zes mannen in elkaar werd geschopt en gestoken in Papendrecht, maakt het naar omstandigheden goed. Ook met de zestienjarige dochter die met haar hoofd op een auto werd geslagen gaat het weer prima. Dat vertellen de twee slachtoffers, zittend in de huiskamer van hun woning in het dorp. Het had volgens de vrouw des huizes niet veel gescheeld of haar man had het verhaal nooit meer na kunnen vertellen: “Hij lag in een grote plas bloed op de grond en ook toen nog schopte iemand drie keer keihard tegen zijn hoofd. De lafbekken. Ze wilden gewoon iemand hebben om te slaan.” Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De politie heeft woensdagavond 27 juli een 34-jarige man aangehouden, na een woordenwisseling bij een feest op de Dam in Alblasserdam. De dronken man probeerde na onenigheid steeds verhaal te  halen. Vrienden van hem probeerden de Alblasserdammer tegen te houden. Agenten werden dit zat en sloegen de man in de boeien en namen hem mee naar het bureau. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Alle uitslagen van de Paardenmarkt 2011 zijn bekend. Het gaat hier onder meer om de keuring van de pony’s, het springen met de paarden en de uitslag van de grote loterij. Klik op Lees Meer om de complete lijst te zien. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – De Alblasserdamse Paardenmarkt van 2011 is woensdagavond feestelijk afgesloten met een feest op de Dam en met een jazzavond bij Het Wapen van Alblasserdam. Hoewel er een aanhouding werd verricht, was de sfeer op de Dam de rest van de avond en nacht prima. Bewegend op muziek en pratend met vrienden werden liters bier weg gedronken. Echt druk was het niet, maar daar was de gezelligheid niet minder om. Één van de bezoekers typeerde de avond, refererend aan de rest van de dag, als ‘de klapper op de vuurpijl’. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Duizenden mensen hebben woensdagochtend 27 juli een bezoek gebracht aan de traditionele paardenmarkt in en rondom de Alblasserdamse Kerkstraat. Op de markt, waar vooral de gezelligheid de boventoon voerde, waren onder meer paarden, speelgoed en huishoudelijke artikelen te koop. Verder waren er tientallen oude ambachten te bewonderen en konden mensen zich verbazen over het feit dat een hond urenlang op de rug van een paard lag te slapen. Volgens medeorganisator Bert de Haan was het een geweldige dag. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.

ALBLASSERDAM – Wielrenner Andy Barendregt is woensdagmiddag 27 juli op de twintigste plaats geëindigd tijdens de 52e Paardenmarktronde in Alblasserdam. Een prestatie waar de Alblasserdammer heel tevreden mee kan zijn. De andere uitslagen van de Ronde van Alblasserdam zijn: ( Oceanco ) dameskoers: 1 Suzanne de Goede, 2 Melissa Hoskins, 3 Marieke den Otter. De uitslag van de sportklasse is als volgt: 1 Chris Maas, 2 Teo Muis, 3 Art Oosting. Fotograaf  Kees Molenaar van www.sport-photography.net maakte de foto bij dit artikel, waarop Andy in actie te zien is.

ALBLASSERDAM – Meer dan duizend mensen hebben afgelopen woensdagavond een bezoek gebracht aan de paardenshow op het grasveld tussen de Roemer Visscherstraat en de Hobbemalaan. De show die te boek staat als het hippisch festijn van Alblasserdam vindt ieder jaar plaats op de dag van de paardenmarkt. Tijdens het feest dat rond 19.00 uur begon werd er met paarden gesprongen, gestunt en gerend. Afgaande op het geroep van de toeschouwers werden de stoelendans en het politieoptreden het meest gewaardeerd. Foto’s: Debora van der Kuijl, Gerwin Kassels en Reinier Breedveld. Klik op Lees Meer om de rest van dit bericht te bekijken.