ALBLASSERDAM – Twee ondernemers die met hun kraam op de Paardenmarkt in Alblasserdam stonden, hebben woensdag 27 juli tientallen balletjespistolen verkocht aan winkelend publiek. Voor een tientje werden de speelgoedwapens verkocht. Volgens de politie is dit een zeer kwalijke zaak, omdat de pistolen veel te veel op echte wapens lijken. “Deze dingen kun je heel moeilijk van echt onderscheiden en zijn daarom streng verboden,” weet een agente te vertellen.

Nadat bekend was dat er op diverse plaatsen in Alblasserdam op elkaar werd geschoten met de speelgoedwapens, is de politie een zoektocht gestart. Het is nog niet bekend of er mensen daadwerkelijk zijn aangehouden.

Één van de jongens die woensdagmiddag met de wapens aan het spelen was en voor dit artikel anoniem wil blijven, vertelt: “Wij hadden die wapens gekocht voor tien euro op de Paardenmarkt. Volgens die man waar we ze kochten, mochten we ze gewoon hebben.” Zijn vriendje vervolgt: “Ik heb er één met laser er op gekocht. Je kunt er aardig hard mee schieten. Ik heb al een paar blauwe plekken opgelopen.”

Wanneer mensen in onwetendheid een balletjespistool hebben aangeschaft, kunnen zij die, zonder daarvoor gestraft te worden, inleveren bij de politie. Wie dat niet doet loopt kans op een fikse boete.

Dit speelgoedwapen werd voor 5 euro op de markt verkocht.

Deel dit bericht via...